Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Söndagens fångst 02 mars 2009

Filed under: Frigan Stockholm — Frigankollektivet @ 19:49
Tags: ,

matberg

Frigan Stockholm börjar den här bloggen med en superfångst. Två stora backpacks och två kassar i händerna med mat att bära hem – och inte en spänn kostade det! Bra för oss, men desto sämre för Lidl. Men varför ska de bry sig? De har ju ändå slängt alltihopa, ansett det oätligt och osäljbart. Skitsnack, säger vi.

Gelatingodis m.m

Dagens fångst innehöll bland annat: 10-15 påsar ekologiska morötter, 4 påsar rödbetor, 5 zuchinis, ett antal lökar, 20 äppel, en melon, några palsternackor och paprikor, 2 krukor färsk persilja, 1 blomkål, 2 burkar vegansk currysås, 3 brödmixar, 2 rullar aluminiumfolie, 1 rulle komposterbara soppåsar, runt 10 stycken paket aspartam/gelatin-godis, ett minidriv-växthus, några burkar gräddfil, 1 ost,  3 messmör, hamburgerdressing, några paket mjölk, ett paket is-te och en påse basmatiris.

Vilket blev…

Currysmakande rödbetswok med basmatiris
…måndagens lunch:
Currydoftande rödbetswok med basmatiris och gräddfil, ca 10 portioner
I woken hade vi lök, persiljekrukorna, en burk currysås, palsternacka, blomkålen och några zuchinis. Det enda köpta till denna maträtt var tofun som vi hade till för att göra det hela ännu lyxigare och nyttigare. Den enorma mängden morötter som fortfarande finns kvar funderar vi på att göra morotssoppa på, men vi får se. Många maträtter kommer allt iallafall förvandlas till, istället för att bara brännas upp.

Vi visar maten respekt – gör det du också! Bli frigan och börja skriv eller skicka bilder hit och bli en del av oss som gör det enda rätta med maten: ÄTER DEN!

/Frigan Stockholm

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s