Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

8 mars-fångst 09 mars 2009

Filed under: Frigan Stockholm — Frigankollektivet @ 2:38
Tags:

8 mars fångst

Med kylskåpet fullt med morötter och rödbetor och ett helt skåp med potatis borde vi kanske inte vara i behov av så mycket mer mat för att slänga ihop ett schysst käk. Men varför snåla? Det kostar ju ingenting, och chansen finns ju att vi missar massor fina saker som är borta dagen efter… Som t.ex. 13 ostar av märket wästgöta kloster (går ut 6 april!) som vi kan sprida vidare i bekantskapskretsen och några avokados. Sen så fick vi också bananer för en hel feministisk aparmé. Svårt att känna någon större lycka för detta då det alltid är bananer nuförtiden, men denna gång var det faktiskt extra fina bananer – ett rent skämt att de hamnat i soporna! På vägen bort i från containrarna så tappade vi ut en ost och en juiceförpackning som jag bar i händerna. Just då glider två små kids för tredje gången förbi oss för att spana in vad vi håller på med, så jag känner mig manad att dela med mig av överflödet. En av dem säger glatt ”ja!” när jag frågar om de vill ha en ost. Känns bra, för nu förstod de verkligen vad vi höll på med – tog maten tillbaka!

/yah, tillsammans med em och kräk

Annonser
 

3 Responses to “8 mars-fångst”

 1. susanna Says:

  Ni är fantastiska! Alltså man blir inspirerad. Men tänk om man kunde ta maten tillbaka på olika ställen i Stockholm och dela med de människor som inte har jobb eller uppehållstillstånd eller de som är gömda så kallade ”illegala”. Naturligtvisst om ni har inte redan gjort det!!!
  Jag skulle vilja vara med om ni behöver hjälp!

  • Frigan-kollektivet Says:

   hej susanna! Vad glad jag blir av din entusiastiska kommentar!
   Det finaste med att återvinna mat är faktiskt att man kan dela med sig så mycket. Maten blir bara mat, jag tänker inte på den som pengar längre när jag slipper betala för den. Det gör att det blir mer självklart att dela med sig, särskilt till de av oss som inte har nåra cash.

   Varma hälsningar em

 2. sara Says:

  WIIIIE blir så glad med mer mer mer frigan/dumpster diving sidor! keep up the good work och glöm föfan inte att kolla in min hemsida! puss o kram från sara


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s