Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

på jakt efter äpplen 27 mars 2009

Filed under: Frigan Stockholm — barbouillebarbotine @ 23:56
Tags: , , , ,

Det finns faktiskt uppenbara nackdelar med att vara frigan. Den största är antagligen den att du aldrig vet vad du kommer att få för mat. Onsdagens frosseri i äpplen gav oss mersmak, äppelförrådet hos oss har minskat drastiskt och vi ville kunna pressa mer juice. Alltså gav vi oss ut på äppeljakt, men kammade noll. Vi besökte några av de platser där vi är stammisar, men inte ett endaste litet äpple fann vi.

På ett av ställena fanns väldigt många spår i snön runt matcontainrarna, och mycket riktigt – där var det i princip länsat sånär som på ett par ostar i fint skick. Vi misstänker att några veganska dykarbröder och/eller -systrar varit där före oss. Sådant gör oss glada och varma i själen, det är fint att vi är fler som tar vara på överflödet. Hoppas att er fångst var god.

Tillslut hade vi en större fångst än vi kunde få med oss, och var tvungna att ge upp för den här gången. Det blev inga äpplen. Dock kan vi kosta på oss att vara lite bekväma, och bara hälla upp juice ur förpackningar, men färskpressat är ju ändå godast.

090327_1
Hållbarheten på ovanstående godsaker är ett par dagar för ostarna, samt en vecka eller mer på resterande. Frallorna utgör endast en bråkdel av de vi hittade, men vi tog inte fler eftersom vi inte kommer hinna äta upp dem i tid. Dessutom var vi tvungna att lämna flera förpackningar med yoghurt och tårtor, och som vanligt mängder med grönsaker.

(Observera kakaon som gömmer sig bakom miniyoghurtarna uppe till höger. Den går ut i november 2011, men hade en liten reva i locket. Inte något som ens i de galnaste av världar skulle kunna betraktas som ”kort” datum alltså. Vi lever i en vansinnig tid. Bra för oss.)

090327_2
Vi har skickat vidare några klasar bananer till grannarna, skulle inte kunna äta så mycket bananer inom överskådlig framtid. I övrigt planeras storkok och matlådor i helgen.

090327_3
Inte ett äpple så långt ögat kan nå, däremot mängder med lax om man nu skulle äta sådant, men vi är vegetarianer. Alla fiskätare, ut och dyk (hihi)!

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s