Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Diskmaskin? Ja tack! 31 mars 2009

Filed under: Frigan Stockholm — Frigankollektivet @ 17:03
Tags: , , ,

Ej fungerande gratisdiskmaskinFungerande diskmaskin!

Två diskmaskiner senare är vi nu ett kollektiv med en fungerande och installerad GRATIS diskmaskin. Det känns fett skönt att ha en sån lyxig pryl i sitt hem utan att ha behövt betala en spänn. Dessutom, båda dessa diskmaskiner skulle förvandlats till skräp om det inte vore för oss, att vi faktiskt såg värdet i apparaten. Den sista hade gått så långt som i att redan hamna i ett grovsopsrum förrän jag hann ta mig dit med en vän och frita den.

Det är som att ingen riktigt orkar ta ansvar för att sakerna tas om hand, att det är för jobbigt att gå de där extra lite kringelkrokiga vändorna innan saken hamnar hos någon som vill använda den (och blir jävligt glad ifall de får den gratis!). Mycket lättare att skräp-stämpla direkt istället och vänta på att det forslas bort dit där man själv slipper se.

Under tiden alla andra slänger utan att tänka efter är det några av oss som kan utnyttja situationen och se möjligheterna till ett billigare liv. Det gör mig glad att kunna tänka och agera så i allt det ohållbara. Och nu med diskmaskin får jag mer tid över att hitta, laga och äta mat istället för att diska. Det är skönt. Hoppas vi hittar såna där diskmaskin-tabletter i soporna snart. Nu kan vi använda dom! Tack också alla grannar för hjälpen att hitta och installera diskmaskinen. Ni är bäst! Att hjälpa varandra höjer grannsämjan och sänker behovet av pengar. Mer kärlek, mindre pengar – precis som det borde vara.

/yah

Annonser
 

6 Responses to “Diskmaskin? Ja tack!”

 1. Cont-Einar Says:

  Grattis till diskmaskinen!
  Skam den som ger sig.

 2. spillmaffian Says:

  åhhh äntligeeeeeen!! grattis!

 3. Barbouille Says:

  Sjukt nice! Tyvärr ingen diskmaskin i vårt grovsoprum, den skulle vara välkommen.

  Jättefin avslutande mening också. Jag skulle vilja påstå att mer kärlek = mindre pengar. Med kärlek behövs inte lika mycket pengar, vilket ert inlägg är ett fint bevis på!

 4. Anar Kist Says:

  Oj, ni har helt klart gjort det största kapet so far.

 5. stina Says:

  Nämen Grattis! Fint med hjälpsamma grannar, det är rörande.

 6. Kalle Says:

  Hoppas ni är kunniga om elektronik. Det kan faktiskt vara så att någon lämnat den där pga skador. Skador som kan innebära att den är strömförande eller något annat obehagligt. Tänk på det.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s