Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Min sopiga cynism 17 april 2009

Filed under: Övrigt — Frigankollektivet @ 19:02
Tags: , ,

Sopor. De är överallt. I stan. I naturen. I vårt hem, i våra händer på väg att snart ansluta sig till det kollektiva sopberget.
What the fuck to do
? Jag känner avsky, men jag känner också cynism. När jag står där vid återvinningsstationen och ser allt felsorterat, allting som inte går att sortera, allting som vi inte orkar sortera, spelar det liksom ingen roll. Det är inte soporna det är fel på eller människorna som inte kan sortera. Det är systemet bakom.

Någonting totalt cyniskt har fått oss att inte längre reagera. Vi har blivit avtrubbade, och kapitalismens slit&släng-sida har nu inkluderats så hårt i vårt samhälle att även soporna importeras och efterfrågas. Grön kapitalism vill få oss att snacka sopsortering och glödlampsbyten istället för saker som att vi bör köpa och därmed slänga mindre. Skulle de börja göra det så skulle de nämligen börja tala emot sig själva och tillväxten som är så nödvändig för att maskineriet inte ska braka samman.

Soporna är det tydligaste beviset på slöseriet och galenskapen, och ibland önskar jag nästan att det såg ut som på bilden. Då skulle vi inte kunna blunda eller missta stanken för vart den kommer ifrån: ett ruttet system.
Hur mycket sopor ska vi behöva utsättas för innan det får ett slut? När når vi peak trash?

/yah

Annonser
 

4 Responses to “Min sopiga cynism”

 1. barbouillebarbotine Says:

  Åh yah, vilken fin text. Du har så rätt, felet är verkligen systemet bakom, och inget annat.

 2. Cont-Einar Says:

  Håller med, jättebra skrivet!
  Det var ju synd att den vilda strejken bland Stockholms sopåkare inte varade längre. Om inga sopor alls skulle hämtats så skulle det bli totalt kaos på bara några dagar. Nu har jag för mig att de ändå körde bort vissa sopor?

 3. ulrika Says:

  Så där skräpigt har jag alldrig sett dte på nån gata i sthlm

 4. Ulrika Says:

  Jag vi vi slänger saker jätte ofta åt den här kommunen och vilka gjejer sen de slängerde slänger nya saker. men jag tar oftast rätt på sakerna och lämnar de till loppis. onödogt att slänga nya saker. som härom veckan hade ett företag rensat ut ett förråd där fanns 2 fina stolar de aldrig använt som skulle slängas men de tog jag hem. Samma sak på våran ÅVC där slänger folk massa saker det inte ens är fel på. Jag tycker att har man en massa skit man ej vill ha och som det inte är fel på ja då ger man bort det, säljer det eller skänker till loppis aly secondhand affär men man slänger det inte för det finns alltid nån som vill ha saken!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s