Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Youtube-klipp, del 2 17 maj 2009

Filed under: Övrigt — Frigankollektivet @ 14:43
Tags: , , ,

Vi börjar med ett intressant filmklipp från video-sajten Revver.com. Vi får följa några organiserade friganer som kallar sig Brooklyn Freegan Bike Workshop och som inriktat sig på att ta hand om gamla cyklar, fixa till dem och ge bort dem till kids som förmodligen annars inte skulle haft råd att skaffa sig en cykel. I klippet ser vi dom fixa med en buss de använder för att samla in alla cyklar. Se det här!

Vi fortsätter med två välklädda britter som på ett bra sätt visar upp hur soporna med lite eftertänksamhet snabbt återvänder från de döda och blir fullt ätbar mat igen. Att slippa konsumera är ofta en kreativ handling.

Antar att det inte kan bli mer mainstream än så här. Sjukt exotiskt på något vis. De till och med äter direkt ur soptunnorna för att göra bättre teve. Det fråntar dock inte Adam Weissman, som har levt på överflödet i 9 år, att han lyckas formulera sig väldigt bra på de ynka två minuter som han får i rampljuset.

”Walt Disney owns all this. Look at this McDonalds, it’s like a carnival. You know what i’m saying?” Lite smått utsvävande klipp kanske, men det har någon skön känsla i sig. Han sätter in frigan-tänket i ett sammanhang. Vad gör vi åt butikerna och restaurangernas inställning att ingen ska få äta deras ”skräp”? Lyckligtvis tänker inte alla likadant, kanske skäms de till och med över hur mycket de slänger och ger bort det frivilligt, förstår det positiva.

/yah

Annonser
 

One Response to “Youtube-klipp, del 2”

  1. klara Says:

    bjud morgonpasset på containermat!
    morgonpasset i p3 letar efter någon i stockholm att äta frukost med på onsdag nästa vecka, visst vore det kul om de fick bli bjudna på frigankäk!
    Bor själv inte i stockholm men sprid meddelandet, tror det går att anmäla sitt intresse på deras hemsida.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s