Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Världen blommar 01 juni 2009

Filed under: Frigan Stockholm — Frigankollektivet @ 21:32
Tags: , ,

Vilda blommor från skogen

Naturen är fantastisk så här års. Varje dag händer det något nytt. Jag föredrar att leta efter mina blommor och vara ute några timmar i naturen framför att gå till närmaste container för att hitta blommor, eller för den delen att köpa dom… Letandet blir mer en upplevelse och får mig att verkligen se min omgivning, efter något vackert att sätta i min bukett.

Det känns ganska otroligt att tänka sig att vi människor förr nästan överlevde på att göra denna syssla, plockandet. Fast kanske är det än mer otroligt, ur ett längre perspektiv, att vi kastar så otroligt mycket fantastiska blommor och mat utan att nåt endaste djur (eller ens insekt) får sätta sina klor i fångsten.

I min bukett hade jag: Stensöta, Liljekonvalj, Maskros, Smultronblommor, Smörblomma, Gökärt och Rönnblommor. Rätta mig om jag har fel!

/yah

Annonser
 

2 Responses to “Världen blommar”

  1. Emmilie Says:

    Jag är helt hänförd. Se all mat! Det är galet, det är sinnessjukt. Heja er!

  2. trollet Says:

    Måste bara säga: ät inte liljekonvalj. Det är ordentligt giftigt. experimentera inte med växter utan att ta reda på hur de är. Det kanske inte låter så allvarligt men man kan dö av vissa växter, varje höst brukar dödsfall efter svampförgiftning inträffa i Sverige. Det är lätt att tro att allt ”naturligt” är gott, så är det inte. Men det är fantastiskt vad man kan hitta i naturen – så njut men var försiktig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s