Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

2 som matar 9 06 maj 2010

Filed under: Frigan — Dumpstermorsan & Spanaren @ 22:45
Tags: , , , , , , ,

Äntligen har vi fått oss ett skribentkonto och kan dela med oss av våra fångster och tips!

Vi är två erfarna dykare som hittade varandra för två år sedan via jobbet, vi började leta mat ihop förra sommaren efter ett par månaders grovsoprumsdykande. Vi åker med bil och kan på så sätt ta hela sopsäckar med frukt, grönt och exempelvis räkor och sedan kolla igenom det i lugn och ro hemma. Vi kommer åt  mycket mat genom att arbeta på detta sätt och som ni ser på bilderna hittar vi en hel del.

Vi har lyckats få med oss tonåringarna i familjen och de stödjer oss till fullo och hjälper oss rengöra och provsmaka/lukta. Vi är sammanlagt 9 pers som delar på fångsterna + våra katter och hundar. Vi sparar in mycket pengar och jobbar mindre än förut = mer tid till barnen och djuren.

Vi hittar inte bara mat utan även hygienartiklar, så det köper vi inte speciellt ofta. (tips: kolla Rusta!)

Vi kommer åt riktiga guldkorn vid varje dyk! Singoallakexen hittades några dagar innan vi hade 6-årskalas och cocosbollarna hittades under den deppigaste vintermånaden så de piggade upp! Våffelmixen grävde vi fram några dagar innan våffeldagen. Räkorna och bröden + allt kött vi hittar hela tiden blir djurmat. Ekologisk gräddfil och plättar hittar vi alltid och det känns alltid lika deppigt att korna har blivit urpumpade och sedan har det vita guldet slängts. Vi har även lyckats hitta ca 20 kg fin ekologisk hundmat (torrfoder) som inte ens hade gått ut (!!!).

Nu lider vårt första inlägg mot sitt slut. Vi återkommer med mer bilder på fångster framöver samt tips på vad du kan göra med all din mat innan den blir ledsen och ruttnar.

Vi vill även poängtera att vi aldrig bryter oss in någonstans för att få tag på mat eller andra gratissaker. Vi lämnar alltid platsen fin och välstädad och hoppas ni andra friganer där ute gör det samma!

/ Dumpstermorsan & Spanaren

Annonser
 

4 Responses to “2 som matar 9”

 1. Foehammer Says:

  ojojoj va roligt att ni hittar så mycket. själv dök jag första gången för några veckor sedan, hittade då maaaaasor med bröd, så den fronten är täckt :P men vill komma ut igen och hitta andra livsmedel. vilken stad dumpstrar ni i btw? vilken typ av affärer? maxi? nära?

  mvh alex

 2. Ulrika Says:

  Nej nu blir jag arg. kan de ta och sända maten till afrika istället. där finns det folk som inte har råd med mat och som svälte.

 3. tuss-tuss Says:

  Vilken insats ni gör! Jag har vid flera tillfällen sökt på nätet för att få kontakt m några sopdykare m hittade inga namn el adresser. Har länge velat börja dyka, m beh lite tips!
  Hör gärna av er till mig på mailen m tel.nr så ringer jag snarast.
  Sådana här insatser beh i stor skala i vårt samhälle. En annan sak är att jag rent åldersmässigt ligger bra till eftersom samhället såg annorlunda när jag var barn och då lärde man sig lukta o kolla maten först och sedan steka/koka ordentligt. Man lär sig mkt av att inte ha ”för mycket”pengar att ösa ur kistan…Jag väntar på att ni ska höra av er.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s