Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Senap, senap och te… 23 juli 2010

Filed under: Frigan — skrotnissa @ 23:06
Tags: , , , ,

Vi hittade hela 53 burkar senap, vad ska man göra av den? Hittills har vi Varit extra generösa med senap på korv me bröd :)
Och whieeee hittade över 300 påsar te, jag som äälskar te :D Och tre månaders ranson med baguetter färdiga att värma varje morgon. Japp, dom håller så länge efter bäst före om dom förvaras svalt! Och massa annat smått och gott. Fairtrade choklad, pepparkakor och festis ^^
För att inte tala om allt jag gräver fram i grovsoporna. Typ en alldeles härlig och fungerande bakmaskin!

 

7 Responses to “Senap, senap och te…”

  1. spanaren Says:

    grattis till din feta fångst! vill bara höja ett litet provsmakarfinger för baguetterna, värm och provsmaka en förpackning innan du fryser in alla. jag har ett par gånger varit med om att de har jäst till sig och smakat skit, detta ganska snabbt efter bäst före-datumet! är baguetterna lessna så ge det till fåglarna, de är lika hungriga nu som på vintern! keep up the good work! puss

  2. Emma A Says:

    För att vara säker på att brödet håller kan man ju bara frysa det om man vill. I affärer och på restauranger får man inte frysa om upptinat bröd, men det är inte farligt, kvalitén kan bli lite sämre men jag antar att man som sopdykare inte bryr sig om det ;) Kram!

  3. Ulrka Says:

    Våra cointanera här går ej at gå ner i då de har en kross..

  4. maritchen Says:

    Hej! Jag jobbar som reporter på Falukuriren, och tänker skriva om matsvinnet i butikerna. Det vore intressant att prata med en frigan i Dalarna, alternativt någon som är från Dalarna men inte bor där nu. Jag kanske är lite datadum men jag hittar ingen adress på denna sida att höra av mej till. Fattar heller inte hur man skapar ett blogginlägg. Men i alla fall, du som läser detta – hjälp mej gärna med detta, så att jag kan komma i kontakt med en dalafrigan!

  5. dumpstermorsan Says:

    Gratulerar till fångsten ! Jag skrev in senap i sökrutan på http://www.alltommat.se/ & det blev 1368 träffar. Eller så får ni experimentera fram någon form av senapsbröd, syftar på att ni hittade en massa jäst/margarin & en bakmaskin.
    Själv brukar jag ha i senap i grytor/köttfärssåser, men det är ju bara några teskedar. Lycka till i fortsättningen oxå !

    Kanske flera hittar hit efter dagens artiklar i kvällsdrakarna :
    http://www.expressen.se/ekonomi/1.2077232/butiker-slanger-tusentals-ton-mat & http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7531120.ab

  6. Pehpsii Says:

    Åh, om ni kommer övergrädde/mjölk elkler liknande så borde ni kirra senapssås! Man kan baka bröd med senap i också!

  7. Skrotnissa Says:

    Tack för alla tips och trix!
    Det har blivit mycket sojakorv med bröd :) och rikligt med senap på :P
    Nu blev jag sugen på att testa senapsbröd, det kommer bli spännande!
    Nu är alla bröden uppätna, vissa jäste fort, men det kände man ganska fort på lukten. Andra höll riktigt länge!
    Och fåglarna är glada, dom fick en välförtjänt andel ^^


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s