Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Galenskap! 08 januari 2011

Filed under: Frigan — dumpsterpinglorna @ 16:22

Hej alla underbara friganer!
Tänkte bara dela med mig av mitt och Cecils senaste fynd ifrån Östersund. Det går inte att beskriva hur galet det kändes att hitta bland annat en sopsäck full med Center Nougat, en årsförbrukning med lax, ost för en hel armé och en full pall med ägg. Först kände vi en slags eufori över all den fina maten vi nu skulle kunna frossa i ett bra tag framöver. Men denna lycka blandades med en nedstämd känsla över det faktum att vi tog så mycket som vi gjorde så fanns det fortfarande minst tre gånger så mycket kvar. Hur kommer det sig att det kastas så mycket? Man vet inte om man ska gråta, ens egna lycka över mat för de kommande veckorna blandas med vämjelsen över att det är någon social standard att konsumera så att 1/3 av all världens mat skall hamna i soporna!

 

Kärlek, Emma och Cecil.

Annonser
 

7 Responses to “Galenskap!”

 1. karolina Says:

  Hejsan! Hör gärna av er till mej,jag vill veta mera,blir jättenyfiken!

 2. Matilda Says:

  Hej!
  Matilda heter jag och är journaliststudent. Jag är nyfiken på frigan-livsstilen och skulle vilja gärna ett radiointervju med någon frigan. Gärna följa med ut och se hur det går till och höra tankar kring livsstilen. Vore jättekul om ni (eller någon frigan i Stockholm) ville träffa mig i helgen eller början av nästa vecka!
  Hör av er i så fall:
  matilda_lundberg_@hotmail.com

  • dumpsterpinglorna Says:

   Det här är inte en sida där journalister får möjligheten att dra nytta av andras alternativa livsstilar, det här är en sajt för friganer som peppar varandra till ett hållbart samhälle. Prova lyckan på annat håll.

 3. Dea Says:

  Hej! vi är tre killar som också kommer ifrån östersund som är nybörjare inom sopdykning! vi undrar om vi får följa med er någon natt?
  Skicka ett mail så tar vi kontakt!

 4. F Says:

  Hej,

  Vet inte om ni fortfarande är kvar här på sidan men det vore tacksamt om ni kunde dela med er av stället. Gav mig äntligen ut inatt efter att ha blivit inspirerad av er post men kom tyvärr tillbaka tomhänt.
  Jag är ensam och studerar i Östersund så är inga direkt stora mängder och tar givetvis bara det jag behöver. :)

  Vet inte om ni skribenter kan se e-postadressen som jag lämnade, här är den iaf om ni eller någon annan har tips: wood25608@hush.com

  Tack på förhand!

 5. Emma och Cecil, uppdatera gärna http://trashwiki.org/en/%C3%96stersund med era erfarenheter, bilder, exakta ställen, samt andra än containerdykning friganska möjligheter i Östersund, precis som vi gjörde i t.ex. Stockholm, tack.

 6. 063anonymous Says:

  hej frigains Östersund, my sambo and I are active as well, would like to meet other active ones in our area :) contact me via my blogg :) 063oliver


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s