Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Stormdyk, uppdaterat 08 februari 2011

Filed under: Övrigt,Frigan — Dumpstermorsan & Spanaren @ 8:12
Tags:

Stormnatt med mycket snö, att ta bilen var bara att glömma. Fick nöja mig med vad jag orkade bära. Önskar fortfarande inte bli intervjuad av nån som helst journalist, detta är endast en blogg för att inspirera likasinnade & visa hur mycket resurser som slängs i soporna.

Mitt första minne av att ta något ätbart som var kastat poppade nu upp i huvudet. För över 20 år sedan städade jag kontor, en inte alltför upplyftande syssla eftersom nästan ingen såg en, än mindre hälsade. Var på den här tiden ung & hade för stora utgifter vilket tyvärr gick ut över matkontot. Städade fikarummet & råkade få syn på en kondispåse med flera  mördegskakor kvar i soptunnan. Städade färdigt, böt soppåse & avnjöt kakorna i städskrubben. De smakade ljuvligt, men jag var lite orolig att bli påkommen.

Kul att dumpstring kan bli en folkrörelse, iaf verkar många vara nyfikna på livsstilen om man ska sia i besöksstatistiken (över 60  000 ! ) & de många kommentarerna. (sorry, jag har inte fullständiga rättigheter på denna blogg & kan sonika inte godkänna kommentarer till andras inlägg)  Jag tror att det här delvis är bakgrunden till besöksstatistiken Skräpmat-svtplay

Hittade även ett ljudklipp från Sveriges Radio : Hannas ekotripp

På återseende / Dumpstermorsan

Annonser
 

2 Responses to “Stormdyk, uppdaterat”

 1. Annica Says:

  Det enda som händer är ju att dom låser containrarna!! Dessutom har Willys hägnat in området!

  • Steve Says:

   Det är absolut inte det enda som händer. Det som händer är att en bredare allmänhet får upp ögonen för containerdykandet, och anledningarna till att de finns. SVT visade ju det här klippet i samband med reportage om Göteborgs extrema sopslängeri och även om det är en viss mått exotism i dessa mediaklipp så har det ju absolut uppmärksammat slöseriet. Och det är bra.

   Istället för att vi bara sitter här och muttrar och är förbannade för att ingen gör något åt något, eller inte ens är förbannade över slöseriet utan bara vill äta gratis.

   De flesta positiva kommentarer har kommit från ”vanligt folk”, som inte är dykare. De flesta negativa kommentarer har kommit från dykare, som av verkar vilja ha sina sopor för sig själva och leva i samhällets skuggsida.

   Men visst finns det risk att affärerna låser mer nu. Men det finns ju många gangsters som gillar att klippa upp låsen, och de kommer fortsätta göra det nu tills affärerna inte orkar låsa längre, igen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s