Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Hannas ekotripp i p3 28 mars 2011

Filed under: Frigan,Frigan Malmö — Dumpstermorsan & Spanaren @ 13:27

Hade tänkt rapportera från nattens hastiga dyk, men då jag står & tvättar morötterna (jodå, de är ordentligt tvättade eftersom lite tvättmedelspulver runnit ut i väskan från ett tidigare dyk..) hör jag på radion att i Hannas ekotripp ska de träffa en tjej som dumpstrar i Malmö. Först låter tjejen sympatisk, men tar mig för pannan då hon har som ideologi att snatta. Hennes barnsliga försvar är att ”alla andra fuskar” på det ena eller andra sättet. Suck.

Ja ämnet har varit uppe här på bloggen förut. Både jag & spanaren är väldigt noga med att aldrig göra intrång då vi dumpstrar eller snatta eller nåt annat som inte är lagligt. Vi sover väldigt gott med rent samvete som huvudkudde. Men vi kan bara stå för oss, alla människor ansvarar för sina egna handlingar. Men goda gärningar brukar komma i retur, lika som dumma.

Precis som i flera av kommentarerna Hannas ekotripp är jag rädd att folk i allmänhet ser liktydigt på dumpstrare som snattare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På återseende / Dumpstermorsan

Annonser
 

3 Responses to “Hannas ekotripp i p3”

  1. mikael Says:

    Sådana vinklade reportage ger friganer dåligt rykte, tycker journalister borde ta större ansvar o försöka ge en mer riktig bild över vad de flesta friganer står för, det finns ju rötägg i alla branscher .

    Håller med, går själv aldrig in på ngt inhägnat område (det är olaga intrång visserligen bara ett bötestraff), lämnar låsta containrar ifred (skadegörelse om man klipper upp dom o det är fängelse i påföljd samt att folk kan gripa än om de ser än göra det) och tar starkt avstånd från snatteri, men ser olåsta containrar som inte står på inhägnade områden o inte blivit tömda ännu som fritt byte, ser det inte som stöld för affärerna har ju kasserat dessa livsmedel o de har därmed inget ekonomiskt värde för dem längre o sopbolagen har inte gjort anspråk på soporna ännu, enligt mig i alla fall, även om de hävdar att det är deras sopkärl, men då får de låsa dom. Tycker däremot att det är stöld om man tar ngt som uppenbart inte är kasserat men har blivit kvarlämnat på gatan obevakat av ngn anledning, typ varustånd utanför affärerna.

  2. Fred Says:

    Sökes: bra ställen och diving buddies!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s