Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Tung dumpstring 08 juni 2011

Filed under: Frigan Stockholm — dumpsterdevil @ 20:23

En pyramid satsumas. Orkidén är dumpstrad från vårt återvinningsrum.

Igår kväll tog jag mig tillsammans med några vänner till ett något avsides beläget dumpstringsobjekt. Det var intressant och roligt. Vi var inte väldigt effektiva men förnöjde oss med humor och intressanta samtal. Klart värt.

Bl a skogschampinjoner, äpplen, bananer och bakpotatis.

Däremot blev klockan så mycket att vi missade det mesta av våra möjligheter till kollektivtransport åt våra olika håll runt om i staden. Nästa gång får vi se till att vara mer disciplinerade med tiden. Utan att för den skull försaka det sociala umgänget.

Vindruvor så det står härliga till!

För min del var jag tvungen att göra flera byten i kollektivtrafiken och när jag kom till T-banan så var det något problem som gjorde att tågen inte längre gick. Var alltså tvungen att ta en buss som stannade ca 2 km från mitt hem.

Det var en utmanande promenad med 38,5 kg i ryggsäcken och 11,2 kg i en låda som jag bar i famnen. Hus på ryggen och låda på magen. Med anledning av den oundvikliga smärtan i axlar och höfter av 50 kg packning så tog jag en paus på vägen och bonusdumpstrade lite tomater, lök, äpplen, persikor och bananer. Dumpster Devil.

Lök, sallad och groddar.

Vill passa på att tillägga att av de två dussin mango som jag dumpstrade 24 maj var två dåliga medan resten var ypperlig, kunglig föda. De mangos som de andra tog verkar också ha varit av hög kvalitet. Det enda var att de var mer eller mindre fläckiga i skalet. Tänk, så fantastiskt lyxigt att kunna äta god mango var och varannan dag i flera veckor!

Smakliga meloner.

Samma sak gäller de citroner jag hittat vid olika tillfällen. För några veckor sedan hittade jag två nät citroner – 800 g med ca tio citroner i varje nät – där endast en citron var dålig i vardera nät. Verkar dock ha missat att dokumentera just det fyndet i ord och bild. Hur som helst har jag druckit färskpressad citronjuice i stort sett varje dag i flera veckor. Nyttigt och gott. Och inte verkar jag ha blivit sur heller.

En till film om dumpstring är att vänta. Den här gången behandlas dagens äventyr. Väntar mest bara på att få tillstånd att använda den musik jag har i åtanke till filmens lead theme.

Annonser
 

2 Responses to “Tung dumpstring”

 1. bob Says:

  Värmlandschark AB återkallar pannbiff och köttbullar efter förekomst av Listeria bakterier.

  Återkallelsen gäller Köttbullar av varumärket Svenska Favoriter 600 gram och 1000 gram, Köttbullar Pekås 600 gram, Köttbullar ASK Sohlberg 300 gram, Köttbullar Coop 350 gram och 1000 gram, Köttbullar Siljans Chark 600 gram, Pannbiff Svenska Favoriter 500 gram och 1000 gram och Pannbiff Pekås 500 gram. Gäller varor med tillverkningsdatum 2011-04-13 till och med 2011-05-11.

  Den största delen av partierna har redan stoppats, men produkter har sålts främst i Coop butiker över hela landet och på Pekås butiker i Värmland.

  Listeria är en hälsorisk. Människor i riskgrupper – det vill säga personer med nedsatt immunförsvar, som äldre diabetiker, små barn och gravida – kan drabbas.

 2. bob Says:

  Har läst att livsmedelsföretagare som drar tillbaka ett livsmedel som inte uppfyller kraven för livsmedelssäkerhet måste informera de behöriga myndigheterna, som i första hand är den berörd kommunens tillsynsmyndighet, om varan bara sålts i den kommunen, t.ex. i Göteborg är Miljöförvaltningen ansvarig, man har även möjlighet att börja prenumerera på deras ärenden. men det finns två nivåer till nämligen en på länsnivå och en centralmyndighet i Uppsala.

  Skulle vara bra om folk på denna sida började prenumerera på ärenden hos sina kommunala tillsynsmyndigheter, så kan man tipsa andra friganer om återkallelser.

  Här är en länk till Livsmedelssäkerhetsverket Evira

  http://www.evira.fi/portal/se/livsmedel/tillverkning_och_forsaljning/aterkallelser/

  Länk till Miljöförvaltningen i Göteborg

  http://www.goteborg.se/wps/portal/!ut/p/c4/04_SB8K8xLLM9MSSzPy8xBz9CP0os3gjU-9AJyMvYwMDSycXA6MQFxNDPwtTIyMjU_2CbEdFABVCnP4!/?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/wps/wcm/connect/goteborg.se/goteborg_se/Foretagare/Regler_och_tillstand/Restauranger_och_livsmedelsforetag/lnkrubr_N800_FOR_RT_RL_Offkontroll/art_FOR_RT_RestLivs_Livsmedelstillsyn


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s