Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Planerat från Delicatofabriken 18 oktober 2011

Filed under: Frigan Stockholm — dumpsterdevil @ 1:26

Igår tog jag mig ut med fem andra (som jag inte känner sedan tidigare, utan vi sammanstrålade genom Facebook-gruppen ”Dumpstra med oss som jag startat) för att dyka lite i en chokladfabriks container.

Det fungerade alldeles utmärkt. Containern var öppen stod även på yta som inte var inhängnad, varmed det knappast borde vara olagligt att plocka det som slängts bort. Det fanns hur mycket choklad, kokosflingor och bakverk som helst.

Mina meddumpstrare var uppenbarligen nöjda med ganska lite, men jag slog som vanligt på stortrumman och fick med mig hem 44 kg ren choklad och 9,3 kg kokosbollar och dammsugare i för det mesta obrutna förpackningar och med bäst-före-datum i januari 2012.

Något som var mindre bra var att redan när vi kom så låg det rätt mycket kokosflingor utanför containern och även några bitar av kokosbollar. Om personalen tycker att det börjar bli för grisigt utanför sin container, så lär det inom kort komma två feta hänglås och sagan är all. Fast det kanske var orsakat av personalen själv?

I vilket fall rekommenderas det som vanligt att den som rejdar håller fin ordning och skräpar ner så lite som möjligt, så ökar chanserna för fortsatt dumpstring. I övrigt, lycka till och gott mod!

Annonser
 

5 Responses to “Planerat från Delicatofabriken”

 1. E. med kamrater Says:

  Tjusig film! Dumpstrade för första gången inatt, inspirerade av eran sida! Massor av fina fynd. Sjukt mycket frukt och grönt, potatis, morötter, ett par kilo potatissallad, en hög med brieostar, en fin whiskyost (inte ens utgången), ett pizza-kit och hur mycket mer som helst. Olåst container. Trodde att det skulle bli svårare än så, haha.

  Man kan inte låta bli att bli förfärad över slöseriet. Helt otroligt. Tur att det finns folk som tar vara på det!

  Tack för en fin och bra sida!

 2. Ja, verkligen. Förfärad är ordet. Helt sinnessjukt egentligen. Och det kallas ekonomi…

  Kul att du gillade filmen. :-)

 3. Dumpstermorsan & Spanaren Says:

  Det kan ju bli för mycket av det goda-liksom. Jag vet ju hur det är att ha en massa delicatobollar hemma..https://frigan.wordpress.com/2011/01/13/delicato/
  Najs med en liten filmsnutt iaf. /Dumpstermorsan

 4. Håller med. Att föräta sig blir liksom inget trevligt.. :-)

  Nu slipper vi dock köpa sådant samt att vi har en djup fikabas över vintern.

 5. mongongonut Says:

  Haha! Fan vad roligt att mitt tips ledde till att fler upptäckte stället :) De där delicatobollsflingorna var resultatet av en fylledumpstring med inslag av kokoskrig för övrigt x) Måste varit där precis innan er x)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s