Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Spontant från Delicatofabriken 18 oktober 2011

Filed under: Övrigt — indigo @ 0:53

Tidigare i veckan körde jag och två partners in crime spontant ett dyk på Delicatofabriken. Det hade varit en del snack om det på FB men vi tog tag i det utanför internet och kom hem med massor av godsaker. Också körde vi ett dyk i söndags som resulterade i ännu mer ruccolasoppa samt lite frukt och grönt.

Detta är alltså vad vi hade kvar från Delicato efter sortering samt uppdelande då lite mindre än hälften försvann. Jag måste säga att det är en hel. Djälva. Del.

Fem liter mjölk och tvättmedel. Första gången vi hittat mjölk, faktiskt. Utgångsdatumet var på samma dag,och mjölken var ännu kall när vi plockade upp den. Också fanns där hur mycket ruccola som helst.

Vi hittade en kompis i en av förpackningarna med ruccola. Förstår inte hur han kan ha överlevt.

Storkok med ruccolasoppa blev det, som förhoppningsvis ska räcka som lunch på skolan respektive jobbet någon vecka. Brysselkålen blev kokt och serverad med en sås gjord på purjolök, mjölk och dijon-senap. Vad som ska hända med resten återstår att se. Det mesta av Delicato-dumpstringen gick dock åt i fredags på Medborgarplatsen där det delades ut gratis med kaffe, te och mackor vid en trevlig eld. Förhoppningsvis kommer fler liknande dumpstringar att äga rum och gå till sådana ändamål, eftersom det var mycket trevligt med eld och människorna som samlades kring den. Vad vi ska göra av tvättmedlet har jag dock ingen aning, vi har knappt något vitt, vi som bor här, haha. Ha det bra till nästa gång. :)

-indigo

Annonser
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s