Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Cocosbollar -igen … 03 december 2011

Filed under: Frigan — Dumpstermorsan & Spanaren @ 9:40
Tags: , , ,

Apan har inte dumpstrat pålänge &  kände att det var dags. Klart jag hänger med, har ju lite koll på läget i containrarna.

70+ vännen hade beställt kött, det blev ca 15 kg, en hel del ekologiskt. Bonus blev 1 dag för gamla cocosbollar som var krämigt mjuka. Förutom det på bilder blev det 2 ikeakassar fräscha grönsaker, auberginer, sallad, tomat, champinjoner, paprika, vitlök osv.  Jag blir jätteledsen då ekologiskt framställt kött från gårdar där djuren inte får spannmål, utan istället grovfoder som de mår mycket bättre av, de har fått växa till sig i lugn & ro, gått ute mycket mera än lagen säger osv bara för att deras kött ska hamna i containern. Jag intervjuade flera ekologiska bönder i ett projekt på universitetet för en tid sedan i ett annat sammanhang.

På återseende / dumpstermorsan

 

Annonser
 

2 Responses to “Cocosbollar -igen …”

  1. myran Says:

    undrar hur noga man måste tvätta allt :p

    • Dumpstermorsan & Spanaren Says:

      Det beror ju lite på HUR smutsigt det är i containern. På sistonde har mitt favoritställe varit VÄLDIGT fräscht, grönt för sig i säckar, eller annat för sig i säckar, då räcker det med att skölja av som vanligt innan man äter, men ibland ligger det med kaffesump eller annat kladd, trasiga förpackningar osv, då kan det behövas diskas lite. Använd ditt sunda förnuft & luktsinne, det blir bara bättre med tiden. / Dumpstermorsan


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s