Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Lagligt? You bet! 11 februari 2012

Filed under: Övrigt — freefewd @ 23:12

Vi på Freefewd har inte skrivit denna text. Den bekräftar dock exakt det vi tänker om det juridiska: Det är absolut lagligt att ta sopor.

Men nu till DET VIKTIGA; UTREDNINGEN:
Vårt fall togs faktiskt över av nationella utredare, eftersom Polisen ville veta hur de skulle behandla detta allt vanligare fenomen. Dessa utrdeare kom fram till att DET INTE KUNDE KALLAS FÖR STÖLD (iaf inte utifrån de förutsättningar som rörde vårt fall) DÄRFÖR ATT 1) VARAN HAR INGET EKONOMISKT VÄRDE PÅ DEN LEGALA MARKANDEN (eftersom datum gått ut e.likn. kan varan inte räknas som säljbar och man kan alltså inte anta att den som tar den har för avsikt att kränga den vidare med avsikt att tjäna pengar på det 2)VARAN KAN MED SÄKERHET ANSES VARA VARAKTIGT LÄMNAD (dvs eftersom butiken slängt bort det med avsikt att ej nyttja det igen har man ”avsagt sig” ägandet av varan) OBS! DETTA GÄLLER EJ OM MAN BRUTIT SIG IN, GJORT ÅVERKAN ELLER PÅ ANNAT SÄTT GJORT INTRÅNG PÅ INHÄGNAT OMRÅDE E.DYL. FÖR ATT KOMMA ÅT VARAN

Prejudicerande domar kommer alltså inte att komma på sopdykning, iaf inte om soporna står så att vem som helst kan komma åt dem. Detta eftersom det är beslutat att inte väcka åtal för detta, eftersom brott inte kan styrkas. Bra så. Nu kan vi släppa debatten om laglighet. Som att det borde spela någon roll.

Annonser
 

5 Responses to “Lagligt? You bet!”

 1. Anna-Karin Says:

  Hejsan,

  Har läst igenom bloggen lite samt sökt information på andra ställen och har blivit mycket intresserad av det ni gör. Jag och en studiekamrat har därför bestämt oss för att vi vill skriva c-uppsats kring dumpstring. Vårt huvudfokus kommer ligga på ”överkonsumtionen” som idag sker och vi vill gärna lyfta fram livsberättelser från människor som ställer sig emot detta. Vi läser på högskolan i Halmstad,i Halland, och undrar därför ifall det finns någon som bloggar här som finns i närheten och skulle kunna tänka sig att ställa upp på intervju? Vi tycker det känns väldigt viktigt att lyfta er som tar aktivt avstånd från den hetsiga konsumtionen som råder och är väldigt nyfikna på va det är som driver er att fortsätta, vilket motstånd ni möter osv. Så om du eller någon annan du känner till finns i närheten och kan tänka sig att ställa upp på att prata med oss så hör gärna av er, min mailadress är aklarsson1983@gmail.com

 2. Vincent Noir Says:

  Hej!
  Jag är ny sopdykare, och jag skulle behöva lite tips på vart i Stockholm som man kan dyka och få säker fångst? Hittills så har jag börjat kartlägga mitt närområde, men av 10 ställen så har bara två gett något, och då har det varit väldigt lite och ensidigt i matväg. Hjälp en ny frigan på traven?

 3. Fred Says:

  Hejsan, en van dykare söker andra dykare i malmö nyinflyttad har inte riktigt hittat några guld korn,teinar än =)
  Mvh fred

 4. Jag har uppdaterad http://trashwiki.org/en/Sweden#Legality enligt ovanstående, tack.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s