Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Helgens superdyk 01 juli 2012

Vi var ute och dumpstrade och till vår stora förvåning fann vi en hel del bra grejer. Det var ett tag sen vi hittade såhär mycket. Jag hade nästan börjat tro att de hade minskat på slöseriet, här är dock svaret:

Över 40 paket feta tog vi, med utgångsdatum i september (!!)… jag smakade sen när vi kommit hem och det var absolut inget fel på innehållet. Det ligger fortfarande kvar en massa apetina-feta i containern. Varför de slängdes kan man spekulera över: inget fel på förpackningarna så då kanske de 1. fick en en ny leverans och hade inte plats för de gamla 2. av någon anledning kanske de legat för varmt, kanske en kyl som gick sönder över natten eller nåt.

En gång när jag jobbade i en cafeteria så hade glassboxen med pinnglass varit av hela natten. Då på morgonen var all glass smält så vi la in allting i stora frysen, dock var vi tvungna att slänga allt senare på eftermiddan då man varken fick sälja eller ge bort det. Jag kan säga att jag ”på egen risk”, som det hette, fick med mej en hel del glass hem och fyllde mitt lilla frysfack. Efter det var jag väldigt trött på Magnum-glassar en lång tid därefter.

Inte ett endaste ägg var trasigt, däremot var utgångsdatum för en dag sen, men alla vet ju att ägg håller betydligt längre än så!

Uppe till höger på bilden skymtas färsk tagliatelle, lätt att det hamnar i dagens matlåda! Jag kan redan nu se en maträtt framför mej: nånting med lök, grädde, paprika, blomkål från ett tidigare dyk, ta upp kikärter från frysen och sen krydda med bland annat curry…

//dumpstergrrl.com

 

3 Responses to “Helgens superdyk”

  1. E Says:

    Hejsan!
    Jag jobbar i en affär och ibland brukar jag ta upp saker ur soptunnorna på lagret. Misstänker att de kan ha filmkameror där. Nu undrar jag om de kan anmäla mig för det?

    Tacksam för svar!
    / E

  2. billochbella Says:

    Tips om ägguppropet:
    http://www.1.6miljonerklubben.com/nyheter/klubbnytt/visa/index.asp?id=438

    ”EU, gör något för att skona våra färska ägg!

    I Sverige slänger vi ett stort antal felfria ägg varje år. Det är oacceptabelt! Ägg i svenska hushåll håller betydligt längre än det datum som nu måste vara stämplat på kartongen enligt EUs matmärkningsregler. Varför? Jo, så gott som alla svenskar förvarar sina ägg i kylskåp och svenska värphönsbesättningar är i princip salmonella-fria.”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s