Frigan – Våga lev på överflödet!

Friganer skrev och visade.

Hälsning från Norrköping 16 oktober 2012

Filed under: Frigan — Frigankollektivet @ 18:56
Tags: , , ,

Det här kom in i friganmejlen för tre dagar sen.
Håll till godo med den goda sopmaten! :)
/yah

 

Sopmat Norrköping

Friganer och fränder!

Vi i Norrköping tog oss ett litet nattdopp i en container, och det visade sig att den – till vår stora lycka – innehöll mat. Vi har länge pratat om att ge oss ut och dyka efter mat, men det har alltid kommit något i vägen, varpå det hela har runnit ut i sanden. När vi såg att pengarna på våra konton började ta slut kändes det plötsligt som att den gymnastiska övningen att hoppa i containrar inte verkade så ansträngande eller tidskrävande längre. Det blev inte så mycket mat, men vi vet i alla fall att vi kommer ha bröd till månadens slut då pengarna kommer, och vid samma månads slut är vi ganska säkra på att några de gröna rättvisemärkta bananerna vi hittade kommer att vara tillräckligt mogna för att inmundigas. Det blir nog några fler dopp, och lite mer motion av det här slaget fortsättningsvis!

/Norrköping

 

8 Responses to “Hälsning från Norrköping”

  1. hannes Says:

    Kul med nya Nkpg-dumpstrare! Om ni inte redan är medlemmar är ni hjärtligt välkomna i den här Facebook-gruppen: https://www.facebook.com/groups/330600860295121/

    Hjälp gärna till att hålla Trashwiki uppdaterad också http://trashwiki.org/en/Norrk%C3%B6ping :)

  2. Peaches Says:

    Hej! Ville bara tipsa om sån sallad som har ”vissnat” något. Man kan lägga den i en balja med kallt vatten och ställe den i kylen så blir den ofta så gott som ny :) Ännu bättre om man skär lite i nedre kanten (stjälken), så den kan suga upp vattnet lättare. Samma gäller alla blad, persilja osv…

  3. Norrköpingsfrigan Says:

    tja hannes, jag har inte fbok men skickar min kompis på det!

    och tack peaches för tipset! skär du den bara rakt av längst ner? Jag sköljde salladen och tog bort det som var trist, lade det i en påse och den höll sig faktiskt i flera dagar och var riktigt smaskig. Ska testa ditt tips nästa gång!

    • Peaches Says:

      ja precis, man skär bor en skiva eller en bit av stjälken så att porerna kan öppnas igen och suga upp vattnet. Snittblommorprincip…
      Bananerna kan man dessutom skala och bryta i bitar (helst utan kniv) och frysa ner lite löst i en påse. Slår man sedan påsen mot ett bord så lossnar bitarna så de blir styckfrysta så att säga. Sen kan man ha de i smoothies eller mixa länge tills det blir som mjukglass, lite vaniljpulver på det också så blir det himlans gott! :) nam nam

  4. gamm banan Says:

    gott med gamm bananer!

  5. AE Says:

    Hej,
    Jag skulle också vilja vara med och rädda mat som ni. Hur kan jag börja och vart ska jag leta i norrköping?

  6. Hannes Says:

    Hej AE, jag håller Trashwiki uppdaterad med de ställen som funkar för tillfället. Om du vill ha sällskap kan du hänga på oss, vi dumpstrar varje onsdag. Gå med i Facebook-gruppen (länk ovan) eller mejla mig: hannes@dumpstr.at

  7. Norrköpingsfrigan Says:

    Hej AE, trevligt med sällskap! Vi var ute ikväll och fyndade massor med bröd, lite frukt och fikabröd – omnom. Vi drar nog ut om en inte allt för snar framtid igen, haru mail?


Kommentarer är stängda.